3694928_200.jpg
Mestarisuosikki Brasilia joutui avausottelussaan odotettuakin tiukemmalle Kroatian kanssa myöhään tiistai-iltana. Kroaattien pelihuumori ei katkennut Kakán osumaan juuri ennen taukoa, vaan ruutupaidat tulivat toisella jaksolla tähtien iholle.

Painostus ei tuottanut tulosta. Brasilia voitti F-lohkon ottelun vaivoin 1-0 (1-0) Berliinin olympiastadionin äänekkään yleisön edessä.

- Tämän jälkeen jalkamme ovat varmasti maan pinnalla. Meidän pitää tehdä enemmän töitä, Kaká myönsi.

Kroatia loi tukun maukkaita laukaisupaikkoja, mutta vedot suuntautuivat päin brassivahti Didaa.

- Olemme hyvin pettyneitä, sillä tarjolla oli parempi tulos. Brasilia pelasi viisaasti ja käytti ainoan tilanteensa, arvioi kroaattihyökkääjä Ivan Klasnic.

Brasilia teki MM-kisojen ennätyksen peräkkäisten voittojen määrässä. Edellisen tappion joukkue kärsi isäntämaa Ranskalle vuoden 1998 MM-turnauksen loppuottelussa.

Kahdeksaan peräkkäiseen voittoon ei ollut pystynyt edes Brasilia - ennen tiistaita.

MM-kisojen avausotteluita Brasilia on nyt voittanut jo seitsemän putkeen.

Sambamaan peli ei täysin vakuuttanut. Ronaldinho pysyi vastustajan pihdeissä, mutta varsinkin kärkimiesten Adrianon ja Ronaldon vaisuus hämmästytti. Kumpikaan ei päässyt maalipaikkoihin, eikä juoksukaan näyttänyt maittavan.

- Ronaldo aloittaa seuraavankin ottelumme. Hän on ratkaisija, ja hänen täytyy päästä rytmiin, Brasilian valmentaja Carlos Alberto Parreira katkaisi epäilyt kokoonpanomuutoksista heti alkuunsa.

- Ronaldo ei ole pelannut täysvauhtista ottelua kahteen kuukauteen, joten ei ole ihme, että hänen menonsa näytti raskaalta, Parreira jatkoi.

Ronaldo ei siis pystynyt kasvattamaan muhkeaa 12 MM-maalin saldoaan, jolla hän on enää kahden maalin päässä kaikkien aikojen MM-tykistä, Saksan Gerd Mülleristä.

Yksi Brasilian tunnetuimmista kolumnisteista Juca Kfouri lyttäsi Ronaldon tylysti.

- Säälin häntä. Oli kova suoritus joukkueelta lyödä Kroatia kymmenellä miehellä, Kfouri latasi.

Seuraavan kerran Brasilian tähtisikermää voi ihastella 18. kesäkuuta Australiaa vastaan.

Ja BRASILIA VOITTOON!!!!!! Kaikesta huolimatta! x)))