Brasilia selätti Kroatian ja teki MM-ennätyksen kahdeksannella peräkkäisellä voitolla
Se oli ankaran työn takana, mutta tulihan se sieltä. Peliä hallinnut Brasilia puski päätään Kroatian puolustukseen, kunnes Kaká sai pallon 20 metriä maalista. Kierteinen kuti painui verkkoon juuri ennen taukoa.

Komea osuma riitti Brasilialle. Mestaruusjahti alkoi 1-0 (1-0) -voitolla myöhään tiistai-iltana Berliinissä. Kaká nosti kätensä kohti taivasta.

Kroatia ei tyytynyt kohtaloonsa, vaan pyrki tarmokkaasti kohti mestarisuosikkien maalia. Muutamaan otteeseen tasoitus oli lähellä. Ruutupaitojen Dado Prson, Ivan Klasnicin ja Marko Babicin laukaukset pysähtyivät kuitenkin Didan käsiin toisella jaksolla.

Jännitys säilyi loppuun saakka. Brasilia oli sillassa.

Kroaatit virittelivät kannustuslaulujaan päivällä kaupungin keskustan kuppiloissa. Myös Berliinin olympiastadionin lehterit vilisivät punaista ja valkoista. Tunnelma oli erinomainen, kenties jopa kiihkeämpi kuin Saksan avausottelussa Münchenissä perjantaina.

Peräkkäisten
voittojen ennätys

Kaikkien aikojen joukkueeksi kehuttu Brasilia teki heti alkajaisiksi uuden MM-kisojen ennätyksen peräkkäisten voittojen määrässä. Ennen Kroatia-ottelua Brasilia oli voittanut seitsemän MM-peliä putkeen. Edellisen tappion joukkue kärsi isäntämaa Ranskalle vuoden 1998 MM-turnauksen loppuottelussa.

Kahdeksaan peräkkäiseen voittoon ei ollut pystynyt edes Brasilia - ennen eilistä.

Avausottelut
hanskassa

Kisojen avausottelunsa sambamaa on hoitanut niin ikään tyylikkäästi. Voittoja on nyt seitsemän putkeen ja viimeisin tappio vuodelta 1934.

Kokoonpanoissa ei ollut yllätyksiä. Brasilia aloitti juuri sillä miehistöllä, jonka valmentaja Carlos Alberto Parreira julkisti itsevarmasti jo viikkoja sitten. Maalissa Dida, puolustuslinjassa Cafu, Lucio, Juan ja Roberto Carlos, keskikentällä Ze Roberto ja Emerson, laitahyökkääjinä Ronaldinho ja Kaká sekä kärkimiehinä Adriano ja Ronaldo.

Kärkimiehet
haluttomia

Kärkimiesten haluton esitys jätti pienen varjon joukkueen ylle. Ronaldo otettiinkin vaihtoon toisen jakson puolivälissä ja tilalle juoksi seurakaveri Real Madridista, Robinho.

Brasilian lähtö Berliinin keskustassa sijaitsevasta hotellista aiheutti hetkeksi melkoisen kaaoksen.

Sadat kannattajat ympäröivät joukkueen bussin ja järjestysmiehet joutuivat tekemään tosissaan töitä raivatakseen tähdille tietä.

Kaikki sujui kuitenkin turvallisesti. Ronaldinhon johtama orkesteri pääsi lähtemään kohti olympiastadionia runsaat kaksi tuntia ennen illan jännityskamppailua.

Sama innostus tulee seuraamaan pelaajia  päivän pelin jälkeen. Tiistain perusteella Brasilian joukkue kestää paineet, mutta helpolla taiturit eivät pääse.