Iloista hyökkäyspeliä pelannut Brasilia kukisti Japanin jalkapallon MM-kisoissa torstaina 4-1 (1-1). F-lohkon voittanut Brasilia kohtaa neljännesvälierissä tiistaina Ghanan. Japanin pelit Saksan MM-turnauksessa ovat ohi.

Brasilian hyökkääjä Ronaldo teki torstain ottelussa historiaa, sillä mies viimeisteli ottelussa kaksi maalia ja siirtyi saksalaisen Gerd Müllerin rinnalle MM-turnauksen maalipörssin kärkeen. Ronaldo ja Müller ovat tehneet 14 maalia.

Brasilian paidassa maalinteossa onnistuivat myös Juninho ja Gilberto. Japanin maalin ampui Keiji Tamada.

Brasilia voitti aiemmissa otteluissaan Kroatian 1-0 ja Australian 2-0. Viimeiseksi F-lohkossa jäänyt Japani kärsi 1-3-tappion Australialle ja pelasi maalittoman tasapelin Kroatian kanssa.

Brasilian aloituskokoonpanosta puuttuivat torstaina joukkueen luottopelaajista Roberto Carlos, Emerson, Cafu, Adriano ja Ze Roberto.

Ottelu alkoi brasiliaisten painostuksella. Robinho ja Ronaldo pääsivät hyviin vetopaikkoihin, mutta Japanin maalivahti Yoshikatsu Kawaguchi venyi näyttäviin torjuntoihin.

Maalinteon aloitti kuitenkin Japani. Alex vapautti syötöllään Keiji Tamadan maalintekoon 34. minuutilla. Tamada rynnisti rangaistusalueelle ja tälläsi pallon etuylänurkkaan ohi Brasilian maalivahdin Didan.

Brasilia tuli tasoihin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Ronaldinho keskitti poikittain oikealle ja Cicinho jatkoi pallon päällään Ronaldolle, joka puski uransa 13. MM-kisamaalinsa.

Toisella puoliajalla Brasilia lisäsi löylyä ja Japani oli hätää kärsimässä. Brasilian painostus tuotti tulosta 53. minuutilla, kun Juninho pommitti oikealla jalallaan noin 20 metristä pallon maaliin. Juninhon veto oli komea, mutta Kawaguchi ei ollut tilanteessa parhaimmillaan.

3-1-johtoon Brasilia siirtyi Gilberton toimesta. Ronaldinho syötti pallon vasemmalle Gilbertolle, joka ampui vasemmalla jalallaan matalan laukauksen takanurkkaan.

Viime aikoina kritiikkiä osakseen saanut Ronaldo viimeisteli historiallisen 14. MM-maalinsa kääntölaukauksella rangaistusalueen rajan tuntumasta 81. minuutilla.