Suurin mestarisuosikki Brasilia jauhoi tyhjää ja putosi sensaatiomaisesti MM-mitaleilta

Kuka olisi uskonut. Kaikkien aikojen joukkue Brasilia putosi kokonaan MM-mitaleilta.

Ranskan vanhojen miesten vaatimaton joukkue porskuttaa.

Odotettu puolivälieräottelu ratkesi 57. minuutilla. Arvokisaflopiksi haukuttu Thierry Henry sai vihdoin suloisen hyvityksen. Henry hiipi brasilialaisten takaa ja jatkoi taiturimaisesti Zinedine Zidanen antaman vapaapotkun etuylänurkkaan. Roberto Carloksen tontilla ei näkynyt ketään.

Ranska iski armottomasti vastustajan heikkoon kohtaan ja voitti 1-0 (0-0). Pelaajat hyppivät tasajalkaa Frankfurtin nurmella.

Viisinkertainen maailmanmestari Brasilia selviytyi MM-turnauksen loppuotteluun kolmesti peräkkäin, mutta lauantaina riemukulku päättyi. Samalla katkesi maan historiallinen 11:n ottelun voittoputki MM-otteluissa.

Mitä suurempi haaste, sitä paremmin Zidane pelaa. Ranskan maestro piti ajoittain brasilialaisia pilkkanaan.

Brasilia tuntuu sytyttävän Zidanen. Kaikki muistavat vuoden 1998 MM-loppuottelun.

Pariisin jättimäinen Stade de France kyti 27. minuuttia, kunnes Zidane heitti bensaa liekkeihin.

Kalju pää ilmestyi kuin tyhjästä ja puski Ranskan johtoon. Zidane osui uudestaan juuri ennen taukoa.

Emmanuel Petit sinetöi Ranskalle maailmanmestaruuden 3-0-maalillaan. Se on Zidanen uran kohokohta, mutta ensi viikon sunnuntai voi tarjota mahdollisuuden uusintaan.

Ronaldinho
jäi maaleitta :'(

Lauantain koitoksessa Brasilian puolustaja Juan säästyi täpärästi ulosajolta viitisen minuuttia ennen taukoa. Patrick Vieira juoksi keskeltä kohti maalia, mutta toppari sulki tien rajulla taklauksella. Juanin onneksi tuomari Luis Medina Cantalejo kaivoi taskustaan vain keltaisen kortin. Juan ei ollut tilanteessa alin mies, sillä Roberto Carlos oli maalin ja Vieiran välissä.

Maukkailla tekopaikoilla ei avausjaksolla mässäilty. Molemmat saivat pariin otteeseen yrittää ratkaisua vapaapotkusta, ilman tulosta.

Brasilian spesialistit Roberto Carlos ja Juninho keskittyivät lähinnä kiistelemään pallosta. Zidane puolestaan paukautti 17 metristä suoraan muuriin.

Toisella jaksolla Ranska loi edelleen parhaat tilanteet. Kärkkään Franck Riberyn läpimurto pysähtyi vasta Didan käsiin. Hieman aiemmin pallo kimposi Juanin jaloista vain senttejä ohi oman maalin.

Vastakkaisessa päädyssä oli hiljaista. Maailman parhaaksi kehuttu Ronaldinho ei saanut vieläkään maalia aikaiseksi. Viime hetken vapaapotku sujahti pallonmitan yli. Tähti jäi kisoissa maaleitta.

Brasilian yrityksistä puuttuivat ideat ja puhti. Fabien Barthez pysäytti yliajalla Ronaldon vaarallisen kudin.

Siinä se.

Vaikka Brasilian osalta MM-kisat on nyt pelattu, jatkan silti näitä sivuja ja kirjoittelen tänne ajankohtasia asioita Brasiliasta!

JA ONNITTELUNI PELAAJILLE HIENOSTI PELATUSTA TURNAUKSESTA!